50PLUS gaat in gesprek met Apeldoornse burgers

De leden van de plaatselijke gemeenteraadsfractie van 50PLUS gaan op zaterdag 23 februari a.s. van
13.30 – 15.30 uur met Apeldoornse burgers in gesprek over lokale en aansprekende onderwerpen.
Thema’s die aan bod komen zijn de verzilverlening, woonconcepten voor senioren en openbaar
vervoer. Ook kunnen bezoekers eigen onderwerpen inbrengen.
Apeldoornse burgers, jong en oud, zijn van harte welkom in wijkcentrum De Groene Hoven,
Koninginnenlaan 280 te Apeldoorn. Voor aanvullende informatie en de wijze van aanmelden voor
deze bijeenkomst is de website van 50PLUS Apeldoorn te raadplegen.

lees meer

De beurs voor 55-plussers!

De op 20 t/m 23 maart 2019 geplande 55 plus Expo beurs in de IJsselhallen in Zwolle gaat niet door. De beurs wordt verplaatst naar: woensdag 13 november tot en met zaterdag 16 november 2019.

lees meer

Nieuwjaarstoespraak Seniorenplatform 2019


Door voorzitter Ed Edelenbos (midden)

Beste mensen,

Allereerst mag ik iedereen hartelijk welkom heten. We zijn blij met uw belangstelling. Namens het bestuur van Seniorenplatform Apeldoorn wens ik iedereen een goed 2019 toe.

lees meer

Recreatie: Schaken

Beginnerscursus schaken senioren in Het Bolwerk

In wijkcentrum Het Bolwerk zijn vanaf 9 januari 2019 weer schaaklessen voor senioren. Er start een beginnerscursus voor mensen die nog niet (of een beetje) kunnen schaken. Deze cursus telt twaalf lessen. De eerste les is een gratis proefles.

lees meer

Meldcode Veilig Thuis voor huiselijk geweld en kindermishandeling

Of u nu werkt als huisarts, onderwijzer of hulpverlener: in uw werk kunt u te maken krijgen met (vermoedens van) huiselijk geweld of kindermishandeling. Weet u wat u dan moet doen?

lees meer

Viering van de Dag voor Senioren 2018

Op vrijdag 5 oktober bracht Seniorenplatform Apeldoorn bloemen naar de meeste Verpleeg- en Verzorgingshuizen. De meeste mensen die daar wonen kunnen nauwelijks de deur uit; zo wordt er aandacht aan gegeven.

lees meer

Interessante websites

Er zijn vele artikelen en websites met interessante informatie. Hieronder volgt een opsomming waarbij u kunt doorklikken naar de website.

lees meer

Recreatie: Fithockey

Elke vrijdagmorgen van 10:00 tot 11:30 uur en elke maandagmiddag van 13:30 tot 15:00 uur bij Hockeyclub “ARES”, Nagelpoel.
Inlichtingen bij dhr. Peter Steenmeijer, tel. 055-533 75 97 of 06-542 764 55, e-mail fithockey@hcares.nl.

lees meer

Recreatie: Bridgen

Dinsdagavond – Bridgeavond.
Elke dinsdagavond van 19:30 tot 22:30 uur in een gezellige, rustige zaal in “De Groene Hoven”, Koninginnelaan 280.
Informatie: dhr. G. Wagemakers, tel. 055 – 521 88 16 of mw. A. Pol, tel. 055 – 366 37 00.

lees meer

Erosie van een stad

(een laatste groet)

Wat truttig, nee bepaald niet hip
maar wel een collectief begrip
als ‘pa’ of ‘ma’
Een archetypisch fundament
door elke oude ziel herkend
Ons DNA

lees meer

Informatie voor alle ouderen

Ouderen willen én moeten langer zelfstandig zijn in hun eigen omgeving. Dat is allemaal wel fijn, maar stelt u zich soms de volgende vragen:
– Kan ik de huishoudelijke taken nog zelf? De boodschappen? De tuin?
– Heb ik behoefte aan hulpmiddelen, zoals een rolstoel?

lees meer

Belastingen 2018

Zoals elk jaar is het mogelijk om voor het invullen van de aangifte inkomstenbelasting gebruik te maken van één van onze belasting hulpen, de Huba’s. Als u dit jaar door één van ons bent geholpen, krijgt u in januari 2019 een ‘machtigingscode’ thuisgestuurd.

lees meer

Uit KBO De Wijzer

Eenzaamheid onder ouderen
Mensen worden op verschillende manieren ouder; de groep ouderen is dan ook heel divers. Naarmate mensen ouder worden, kunnen de risico’s op eenzaamheid toenemen. Onder meer omdat sociale contacten minder kunnen worden door fysieke problemen of doordat de mobiliteit afneemt.

lees meer

Sectie NOORD

Iedereen wordt van harte uitgenodigd. Leden van de sectie Noord, De Veenkamp, en KBO-leden hartelijk welkom!!! De middagen worden gehouden op de 2e woensdag van de maand, van 14.30 tot ca. 16.30 uur. Buslijn 8 en buslijn 9 stoppen voor de deur!

lees meer

S E C T I E N I E U W S

U wordt van harte uitgenodigd om de ledenbijeenkomst van uw sectie of van één van de andere secties te bezoeken. Het volledige programma is hier te zien. Ook niet-leden zijn op alle middagen welkom: breng vooral iemand mee!

lees meer

Het Social Media Café

De locatie is CODA, Vosselmanstraat 299 te Apeldoorn op de eerste woensdag van de maand (m.u.v. de zomervakantie) van 10:00 uur tot 12:00 uur in de Newtonzaal in de kelder.

lees meer

Aangifte Inkomstenbelasting

Zoals elk jaar is het mogelijk om voor het invullen van de aangifte inkomstenbelasting gebruik te maken van één van onze belastingadviseurs, de Huba’s. Als u dit jaar door één van ons bent geholpen, krijgt u in januari 2019 een machtigingscode thuisgestuurd.

lees meer

Aanbod gemeente Apeldoorn voor zeventig-plussers

Alle zelfstandige wonende ouderen in gemeente Apeldoorn van zeventig jaar en ouder krijgen een huisbezoek aangeboden door de gemeente.

lees meer

Ontmoet elkaar in Apeldoorn

Verspreid over Apeldoorn en de dorpen vindt u ontmoetingsplekken. Hier kunt u terecht voor activiteiten, ontmoeting, informatie en ondersteuning. Als u behoefte hebt aan een praatje of een kopje koffie bijvoorbeeld. Of om samen met mensen uit uw buurt sportief, creatief of leerzaam bezig te zijn. Elke ontmoetingsplek organiseert eigen activiteiten. Komt u een kijkje nemen? U bent van harte welkom!

lees meer

Wat is er te doen in Apeldoorn?

Actuele informatie over wat er in Apeldoorn te doen is vindt u in de stadsagenda

lees meer

De mooiste Veluwse fietsroutes

Op de Veluwe is de fiets dé manier om de uitgestrekte bossen, zandverstuivingen, heidelandschappen of omliggende dorpen en knusse steden te verkennen. Bekijk de mooiste Veluwse fietsroutes.

lees meer