Voorstelling ‘Hé Mister Parkinson’

uit De Kap, Mantelzorg Actueel April 2024

Zoals het veelal met ziektes gaat krijgt het pas echt je aandacht wanneer het een naaste of jezelf treft. In dit geval is het niet anders. Tijdens een aantal mooie en indringende gesprekken tussen twee vrienden is de motivatie ontstaan om de ziekte van Parkinson breder onder de aandacht te brengen en ook de ingrijpbare gevolgen van deze ziekte herken- en bespreekbaar te maken. En dit laatste is nu precies wat wij met ‘Hé Mister Parkinson’ willen bereiken. De voorstelling is op 15 april te zien in Randerode.

lees meer

Actie tegen cybercriminaliteit

Politie Eenheid Oost-Nederland houdt op 2 april een Actiedag tegen cybercriminaliteit.

28 bibliotheken uit Gelderland en Overijssel leveren hierin een bijdrage, zo ook CODA.

Op 2 april van 14.00-16.00 wordt in het Auditorium in CODA een interactieve film vertoond, waarin allerlei vormen van online criminaliteit aan bod komen.

lees meer

Nieuws van de Fietsersbond

De Fietsersbond behartigt de belangen van fietsers op plekken waar dat nodig is. Dat doen we al meer dan veertig jaar, omdat we geloven dat fietsen overal goed voor is: voor de bereikbaarheid van steden, voor het milieu, voor je plezier en voor een gezond leven.

lees meer

Leven naast iemand met langdurige klachten

De Kap wil het contact tussen mensen die leven met een naaste met langdurige klachten ruim benaderen.

Voor iedereen op een tweede avond, zoals die eerder voor mensen naast iemand met Long Covid werd gehouden

Als vervolg op de eerste avond is er op woensdag 17 april een tweede avond waarop mantelzorgers/naasten elkaar kunnen ontmoeten bij de Kap.

Inloop 19:15 Start 19.30.

lees meer

Praatbankjes stimuleren na te denken over oude dag

Kleurrijke bankjes reizen aankomende maanden door Apeldoorn. Bijzondere bankjes, want zij nodigen de inwoners die erop gaan zitten uit voor een gesprek over ‘de oude dag’ aan de hand van vragen, stellingen en dilemma’s. Want hoe wil je oud worden? En wat kan je doen voor jezelf en anderen? De bankjes maken deel uit van de campagne ‘Praat vandaag over morgen’.

lees meer

Kringloopwinkels in Apeldoorn

Ontdek kringloopwinkels en andere leuke tweedehandswinkels in Apeldoorn. Wij helpen je graag met het ontdekken van duurzame winkels. Er zitten in Apeldoorn genoeg winkels waar je kan shoppen voor tweedehands spullen.

lees meer

Gun u zelf een uitje!

Filmreeks in samenwerking van Gigant met Senioren Platform

“Gun u zelf een uitje”, voorstellingen , die het SPA u samen met Gigant aanbiedt.

Voorstellingen met een rechtstreekse verbinding met het Royal Opera House in Londen. (Zie op internet: Royal Opera House Londen).

lees meer

Middagtheater voor ouderen in Orpheus

Middagje uit

Met trots presenteren we het programma van de Ouderen programmaraad van Theater Orpheus!

lees meer

Ontmoetingsplekken in Apeldoorn

Welkom!

Het is fijn om bij andere mensen te zijn. Een kop koffie drinken, een activiteit ondernemen of samen eten. Vaste momenten in de week en een vaste plek om heen te gaan maken het makkelijker om anderen te ontmoeten. Bijna alle wijken in Apeldoorn hebben een ontmoetingsplek. Loop er gerust eens binnen.

lees meer

Samen055

Iedereen doet mee in Apeldoorn. Dat is ons uitgangspunt. U doet mee door bijvoorbeeld activiteiten met anderen te ondernemen die bij u passen. Door andere mensen te ontmoeten voor een kopje koffie of samen iets actiefs te doen. Wij vinden het ook belangrijk dat u uw talenten in kunt zetten.

lees meer

KBO Ledenbijeenkomsten in Ste. Marie

Woon- en zorgcentrum Ste. Marie, Arnhemseweg 279, 7333 AS Apeldoorn.

Meestal op de derde woensdag van de maand.

lees meer

Wat is er te doen in Apeldoorn?

Actuele informatie over wat er in Apeldoorn te doen is vindt u in de stadsagenda

lees meer

STIMENZ: Missie, visie en kernwaarden

Iedereen telt mee

Stimenz staat voor het vergroten van welbevinden, burger- en buurtkracht.

lees meer

Sport- en Beweegaanbod voor Senioren in Apeldoorn

Kijk op de site van de gemeentelijke Sportservice voor iedereen. Een ‘club’ sportprofessionals die voor iedereen in de gemeente Apeldoorn aan de slag gaat.

lees meer

Samen werken aan digitaal vaardige burgers

Zaken regelen met de overheid, het gebeurt steeds vaker via internet. Zo kun je bijvoorbeeld online je zorgtoeslag aanvragen, werk zoeken, loonheffing terugvragen, je rijbewijs verlengen of een afspraak maken.

lees meer

CODA Computercursus Klik&Tik

Is internet voor jou nog onbekend terrein? Wil je graag meer weten over het gebruik van de computer of de tablet? Ga dan nu aan de slag met de cursus Klik&Tik. Je leert typen, e-mailen en internetten. Ook leer je hoe Skype, Facebook en WhatsApp werken.

lees meer

Wat zijn de belangrijkste buitenlandse fietsregels?

Fietsen is universeel. Toch gelden er in het buitenland soms andere regels dan we hier gewend zijn. Goed om op te letten als je met de fiets op vakantie gaat (of daar een fiets huurt).

lees meer

Reizen met het Openbaar Vervoer

Wilt u graag met het openbaar vervoer reizen, maar kunt u wel wat hulp gebruiken? Bent u onzeker omdat u lang niet meer met de bus of trein heeft gereisd of wilt u eens met de haltetaxi op pad? Of heeft u een speciale vraag? Bezoek dan vrijblijvend een inloopspreekuur, een informatiebijeenkomst of ga mee op een proefreis in klein groepsverband met leeftijdsgenoten.

lees meer

FNV Magazine

Lees het FNV Magazine. U begint op de voorpagina. Voor de volgende pagina’s en het voorwoord kunt u op de pagina’s doorklikken.

lees meer

Nieuwe belastinginvullers gezocht

Elk jaar zijn er honderden senioren die een beroep doen op de hulp van een belastinginvuller. Dat aantal neemt alleen maar toe en om aan de vraag te kunnen beantwoorden, worden nieuwe belastinginvullers gezocht.

lees meer

Nieuwsbrief Themazondagen Bronbeek

Nieuws van Stichting Kumpulan Bronbeek en Stichting Indisch Erfgoed

lees meer

Sport en bewegen doe je samen

Het Senioren Platform Apeldoorn neemt deel aan het Sportakkoord Apeldoorn. Samen met Stimenz sportbegeleiding en Accres sportstimulering is de werkgroep Seniorensport gevormd. Het doel is om waar mogelijk de deelname van senioren aan sport en bewegen, te stimuleren. Binnen dat kader is deze senioren sport- en beweegladder samengesteld.

lees meer

Bijna met pensioen? Hier moet je op letten

Als je met pensioen gaat dan verandert er veel. In plaats van loon krijg je pensioen en misschien ook Aow. Bekijk onze handige tips over wat er voor jou verandert.

lees meer

Interessante websites

Er zijn vele artikelen en websites met interessante informatie. Hieronder volgt een opsomming waarbij u kunt doorklikken naar de website.

lees meer