Kerstmis in GIGANT | Downton Abbey: A New Era Maandag 26 december 13:30 uur

De gehele originele cast van Downton Abbey keert terug voor de tweede film.
De familie bereidt zich voor op een vakantie naar Frankrijk. Zoals gewoonlijk komt een bezoek van de Crawleys met een hoop drama en zal niet alles op rolletjes lopen.

lees meer

FNV Magazine

Lees het FNV Magazine. U begint op de voorpagina. Voor de volgende pagina’s en het voorwoord kunt u op de pagina’s doorklikken.

lees meer

Nieuwe belastinginvullers gezocht

Elk jaar zijn er honderden senioren die een beroep doen op de hulp van een belastinginvuller. Dat aantal neemt alleen maar toe en om aan de vraag te kunnen beantwoorden, worden nieuwe belastinginvullers gezocht.

lees meer

Beleidsnotitie sport en bewegen 2022-2023

Bewegen en sport doe je samen

Het Senioren Platform Apeldoorn neemt deel aan het Sportakkoord Apeldoorn. Samen met Stimenz sportbegeleiding en Accres sportstimulering is de werkgroep Seniorensport gevormd. Het doel is om waar mogelijk de deelname van senioren aan sport en bewegen, te stimuleren. Binnen dat kader is deze senioren sport- en beweegladder samengesteld.

lees meer

Lokaal Preventieakkoord Apeldoorn

In 2018 heeft de Rijksoverheid het Nationaal Preventieakkoord afgesloten. Doel hiervan is om gezamenlijk de gezondheid van de Nederlanders te verbeteren door roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik aan te pakken.

lees meer

Wat is er te doen in Apeldoorn?

Actuele informatie over wat er in Apeldoorn te doen is vindt u in de stadsagenda

lees meer

Samen055

Iedereen doet mee in Apeldoorn. Dat is ons uitgangspunt. U doet mee door bijvoorbeeld activiteiten met anderen te ondernemen die bij u passen. Door andere mensen te ontmoeten voor een kopje koffie of samen iets actiefs te doen. Wij vinden het ook belangrijk dat u uw talenten in kunt zetten.

lees meer

Bijna met pensioen? Hier moet je op letten

Als je met pensioen gaat dan verandert er veel. In plaats van loon krijg je pensioen en misschien ook Aow. Bekijk onze handige tips over wat er voor jou verandert.

lees meer

KBO Ledenbijeenkomsten in Ste. Marie

Woon- en zorgcentrum Ste. Marie, Arnhemseweg 279, 7333 AS Apeldoorn.

Meestal op de derde dinsdag van de maand.

lees meer

Interessante websites

Er zijn vele artikelen en websites met interessante informatie. Hieronder volgt een opsomming waarbij u kunt doorklikken naar de website.

lees meer

Veilig Thuis

Het gaat niet altijd goed tussen mensen.

Iedereen kan in zijn dagelijks leven, z’n werk of vrije tijd te maken krijgen met (vermoedens van) huiselijk geweld of mishandeling.
Weet u wat u dan moet doen?

lees meer

Manifest voor een seniorvriendelijke gemeente

Aanbevelingen KBO-PCOB

Gemeenten hebben er de afgelopen jaren steeds meer taken bij gekregen, die ze naar eigen inzicht mogen uitvoeren. Denk aan zorg, participatie en de fysieke leefomgeving.

lees meer

Nieuwsbrief Themazondagen Bronbeek

Nieuws van Stichting Kumpulan Bronbeek en Stichting Indisch Erfgoed

lees meer

Programma van de Ouderen Programmaraad van Theater Orpheus

Middagje uit

Met trots presenteren we het programma van de Ouderen programmaraad van Theater Orpheus!

lees meer

Duurzaam wonen en betaalbare zorgdiensten

FNV Senioren maakt zich sterk voor langer duurzaam wonen en goede en betaalbare zorgdiensten.

lees meer

Vacatures bij Seniorenplatform Apeldoorn

Mogelijkheden/vacatures bij Seniorenplatform:

lees meer

Café Doodgewoon

Café Doodgewoon is dé ontmoetingsplek in Oost -Veluwe waar informatieve thema’s over palliatieve zorg besproken worden. Mensen met een levensbedreigende ziekte, hun familie, vrienden en andere belangstellenden voor dit thema zijn van harte welkom. Het netwerk palliatieve zorg Oost Veluwe organiseert deze avonden in de gemeente Apeldoorn. Er zijn altijd meerdere ervaren hulpverleners en vrijwilligers aanwezig van de Kap en hospice Apeldoorn. Deze avond wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Apeldoorn.

lees meer

Onderzoek KBO-PCOB: senioren zijn gelukkige denkers

KBO-PCOB – Ruim driekwart (76%) van de senioren vindt zichzelf een gelukkig mens. Slechts een klein deel (5%) voelt zich niet zo gelukkig. Dit blijkt uit een onderzoek van seniorenorganisatie KBO-PCOB naar zingeving.

lees meer

Respijtzorg

Respijtzorg is de zorg die iemand van u overneemt zodat u even tijd hebt voor uzelf.
Het wordt ook wel vervangende zorg genoemd.

lees meer

Rechtenwijzer Senioren – FNV

Welkom bij de Rechtenwijzer Senioren. Speciaal gemaakt voor zowel gepensioneerden als mensen die binnen afzienbare tijd met pensioen gaan.

lees meer

Maandelijks op een vrijdagavond praat- en borrelavond in De Veste

De maandelijkse praat- en borrelavond op een vrijdagavond in het ‘Café’ van de Veste gaat weer van start. Wij verheugen er ons op u weer te zien bij de komende bijeenkomsten.

lees meer