Social Media Café in Berghorst

Het Social Media Cafe wordt m.i.v. woensdag 4 september 2019 j.l. iedere eerste en derde woensdagmiddag gehouden in Woonzorgcentrum Berghorst, Gijsbrechtgaarde 30 in De Maten in Apeldoorn.

Woensdag ’s middags van 14:00 tot 16:00 uur.

lees meer

College-reeks in Apeldoorn: ‘Oud geleerd jong gedaan’

Opgeven kan tot 24 september 2019

‘Oud Geleerd, Jong Gedaan’ in De Maten Apeldoorn. U denkt nu wellicht, ‘hé, dit klopt niet, het is net andersom!’.

In dit geval beschrijft het echter precies waar wij u voor uitnodigen. Een reeks van 4 colleges van een uur binnen hetzelfde thema, in 4 achtereenvolgende weken, waarvan de eerste reeks in oktober 2019, gegeven door enthousiaste en deskundige studenten (HBO + universitair) over een uitdagend onderwerp.

lees meer

Dag voor Senioren | Dag van de Ouderen

Senioren Actief 2019 op 5 oktober in Sprengeloo Apeldoorn.
Sportief of recreatief bewegen; lichamelijk en geestelijk fit blijven; gezond eten en drinken.
Meedoen en Bij de tijd blijven. Ontmoeten, demonstraties en presentaties. Ontspannen en gezellig.
Jong en oud hebben vrijblijvend en gratis toegang.

5 oktober 2019 van 10.00 – 16.00 uur
Locatie: Sprengeloo, Sprengenweg 81, (ingang Prinses Beatrixlaan), Apeldoorn, (055) 357 53 12

lees meer

Kom naar de 50PlusBeurs én een speciale show voor u als KBO-PCOB-lid

Het is het grootste evenement voor actieve 50-plussers: de 50PlusBeurs. KBO-PCOB is zoals elk jaar van de partij

De 50PlusBeurs is al 27 jaar ’s werelds grootste evenement voor actieve plussers met 550 stands boordevol informatie, entertainment en aanbiedingen.

Voor u als KBO-PCOB lid hebben we een speciale korting op de beurskaartjes bedongen. En we hebben wederom iets bijzonders geregeld:
– een speciale show voor KBO-PCOB met Tineke Schouten. Komt u ook?

lees meer

Tweede Bijeenkomst: “Dementievriendelijk Apeldoorn Zuid”

Op 9 mei jl. kwamen deelnemers in de Hofstad bijeen, op de tweede door PCOB Apeldoorn georganiseerde bijeenkomst over een dementievriendelijke wijk. Het organiserend team doet verslag: De vorige bijeenkomst was op 21 februari, toen is uitleg gegeven over dementie en over wat een dementievriendelijke wijk is. De 40 deelnemers hebben daar samen 12 actiepunten bedacht voor Apeldoorn Zuid.

lees meer

Interessante websites

Er zijn vele artikelen en websites met interessante informatie. Hieronder volgt een opsomming waarbij u kunt doorklikken naar de website.

lees meer

Bijna met pensioen? Hier moet je op letten

Als je met pensioen gaat dan verandert er veel. In plaats van loon krijg je pensioen en misschien ook Aow. Bekijk onze handige tips over wat er voor jou verandert.

lees meer

Gemeente pakt jeugdproblematiek aan

Veel gemeenten in Nederland hebben te maken met oplopende financiële tekorten op jeugdhulp. Apeldoorn is daar helaas geen uitzondering op. In opdracht van de gemeente onderzocht KPMG hoe het zover heeft kunnen komen en hoe de situatie kan worden verbeterd.

lees meer

Samen055

Iedereen doet mee in Apeldoorn. Dat is ons uitgangspunt. U doet mee door bijvoorbeeld activiteiten met anderen te ondernemen die bij u passen. Door andere mensen te ontmoeten voor een kopje koffie of samen iets actiefs te doen. Wij vinden het ook belangrijk dat u uw talenten in kunt zetten.

lees meer

KBO-PCOB-energiemeldpunt leidt tot maatregelen

Het Meldpunt Energielasten Senioren van KBO-PCOB bracht – en brengt nog steeds – schrijnende voorbeelden aan het licht van senioren die in de problemen komen door de stijgende energielasten. De media besteedden hier ruim aandacht aan, onder andere in dagblad De Telegraaf. En vervolgens leidt ons meldpunt nu tot concrete maatregelen in Den Haag.

lees meer

Ouderen beschermen zich beter tegen online criminaliteit

Nederlandse vijftigplussers zijn een stuk assertiever geworden als het gaat om het beschermen van hun persoonlijke gegevens op internet. Ze nemen concrete maatregelen om zich te wapenen tegen online gevaren.

lees meer

Nieuwsbrief ‘Apeldoorn Deze Week’

Abonneer u op de wekelijkse digitale nieuwsbrief ‘Apeldoorn Deze Week’ en blijf op de hoogte van het laatste Apeldoorn-nieuws.

lees meer

Nieuwe betalingswet PSD2

KBO-PCOB pleit voor heldere informatievoorziening
Voor betalingsverkeer is een nieuwe wet ingegaan: PSD2. Wat de wet precies regelt, is ingewikkeld, ook voor senioren. KBO-PCOB dringt daarom aan op goede informatievoorziening.

lees meer

Korten op pensioen: tien vragen en antwoorden

De kranten staan er vol van: de kans op korten bij een flink aantal pensioenfondsen neemt toe. Waarom moeten pensioenfondsen korten? Wij zetten de ontwikkelingen van de laatste weken op een rijtje aan de hand van vragen.

lees meer

De beurs voor 55-plussers!

U komt toch ook?

Van woensdag 13 tot en met zaterdag 16 november vindt de 55 Plus Expo plaats in de IJsselhallen te Zwolle.

lees meer

Recreatie: Schaken

Beginnerscursus schaken senioren in Het Bolwerk

In wijkcentrum Het Bolwerk zijn vanaf 9 januari 2019 weer schaaklessen voor senioren. Er start een beginnerscursus voor mensen die nog niet (of een beetje) kunnen schaken. Deze cursus telt twaalf lessen. De eerste les is een gratis proefles.

lees meer

Meldcode Veilig Thuis voor huiselijk geweld en kindermishandeling

Of u nu werkt als huisarts, onderwijzer of hulpverlener: in uw werk kunt u te maken krijgen met (vermoedens van) huiselijk geweld of kindermishandeling. Weet u wat u dan moet doen?

lees meer

Recreatie: Fithockey

Elke vrijdagmorgen van 10:00 tot 11:30 uur en elke maandagmiddag van 13:30 tot 15:00 uur bij Hockeyclub “ARES”, Nagelpoel.
Inlichtingen bij dhr. Peter Steenmeijer, tel. 055-533 75 97 of 06-542 764 55, e-mail fithockey@hcares.nl.

lees meer

Recreatie: Bridgen

Dinsdagavond – Bridgeavond.
Elke dinsdagavond van 19:30 tot 22:30 uur in een gezellige, rustige zaal in “De Groene Hoven”, Koninginnelaan 280.
Informatie: dhr. G. Wagemakers, tel. 055 – 521 88 16 of mw. A. Pol, tel. 055 – 366 37 00.

lees meer

Informatie voor alle ouderen

Ouderen willen én moeten langer zelfstandig zijn in hun eigen omgeving. Dat is allemaal wel fijn, maar stelt u zich soms de volgende vragen:
– Kan ik de huishoudelijke taken nog zelf? De boodschappen? De tuin?
– Heb ik behoefte aan hulpmiddelen, zoals een rolstoel?

lees meer

Uit KBO De Wijzer

Eenzaamheid onder ouderen
Mensen worden op verschillende manieren ouder; de groep ouderen is dan ook heel divers. Naarmate mensen ouder worden, kunnen de risico’s op eenzaamheid toenemen. Onder meer omdat sociale contacten minder kunnen worden door fysieke problemen of doordat de mobiliteit afneemt.

lees meer