Praatbankjes stimuleren na te denken over oude dag

Kleurrijke bankjes reizen aankomende maanden door Apeldoorn. Bijzondere bankjes, want zij nodigen de inwoners die erop gaan zitten uit voor een gesprek over ‘de oude dag’ aan de hand van vragen, stellingen en dilemma’s. Want hoe wil je oud worden? En wat kan je doen voor jezelf en anderen? De bankjes maken deel uit van de campagne ‘Praat vandaag over morgen’.

lees meer

Kringloopwinkels in Apeldoorn

Ontdek kringloopwinkels en andere leuke tweedehandswinkels in Apeldoorn. Wij helpen je graag met het ontdekken van duurzame winkels. Er zitten in Apeldoorn genoeg winkels waar je kan shoppen voor tweedehands spullen.

lees meer

Gun u zelf een uitje!

Filmreeks in samenwerking van Gigant met Senioren Platform

“Gun u zelf een uitje”, voorstellingen , die het SPA u samen met Gigant aanbiedt.

Voorstellingen met een rechtstreekse verbinding met het Royal Opera House in Londen. (Zie op internet: Royal Opera House Londen).

lees meer

Middagtheater voor ouderen in Orpheus

Middagje uit

Met trots presenteren we het programma van de Ouderen programmaraad van Theater Orpheus!

lees meer

Ontmoetingsplekken in Apeldoorn

Welkom!

Het is fijn om bij andere mensen te zijn. Een kop koffie drinken, een activiteit ondernemen of samen eten. Vaste momenten in de week en een vaste plek om heen te gaan maken het makkelijker om anderen te ontmoeten. Bijna alle wijken in Apeldoorn hebben een ontmoetingsplek. Loop er gerust eens binnen.

lees meer

Samen055

Iedereen doet mee in Apeldoorn. Dat is ons uitgangspunt. U doet mee door bijvoorbeeld activiteiten met anderen te ondernemen die bij u passen. Door andere mensen te ontmoeten voor een kopje koffie of samen iets actiefs te doen. Wij vinden het ook belangrijk dat u uw talenten in kunt zetten.

lees meer

KBO Ledenbijeenkomsten in Ste. Marie

Woon- en zorgcentrum Ste. Marie, Arnhemseweg 279, 7333 AS Apeldoorn.

Meestal op de derde woensdag van de maand.

lees meer

Wat is er te doen in Apeldoorn?

Actuele informatie over wat er in Apeldoorn te doen is vindt u in de stadsagenda

lees meer

STIMENZ: Missie, visie en kernwaarden

Iedereen telt mee

Stimenz staat voor het vergroten van welbevinden, burger- en buurtkracht.

lees meer

Sport- en Beweegaanbod voor Senioren in Apeldoorn

Kijk op de site van de gemeentelijke Sportservice voor iedereen. Een ‘club’ sportprofessionals die voor iedereen in de gemeente Apeldoorn aan de slag gaat.

lees meer

Samen werken aan digitaal vaardige burgers

Zaken regelen met de overheid, het gebeurt steeds vaker via internet. Zo kun je bijvoorbeeld online je zorgtoeslag aanvragen, werk zoeken, loonheffing terugvragen, je rijbewijs verlengen of een afspraak maken.

lees meer

CODA Computercursus Klik&Tik

Is internet voor jou nog onbekend terrein? Wil je graag meer weten over het gebruik van de computer of de tablet? Ga dan nu aan de slag met de cursus Klik&Tik. Je leert typen, e-mailen en internetten. Ook leer je hoe Skype, Facebook en WhatsApp werken.

lees meer

Nieuws van de Fietsersbond

De Fietsersbond behartigt de belangen van fietsers. Ze hebben landelijk tienduizenden leden, honderden vrijwilligers en meer dan 150 lokale afdelingen.

De Fietsersbond werd in 1975 opgericht als ENWB, daarna ENFB (Echte Nederlandse Fietsers Bond), dat werd in 2000 de Fietsersbond.

lees meer

Wat zijn de belangrijkste buitenlandse fietsregels?

Fietsen is universeel. Toch gelden er in het buitenland soms andere regels dan we hier gewend zijn. Goed om op te letten als je met de fiets op vakantie gaat (of daar een fiets huurt).

lees meer

Reizen met het Openbaar Vervoer

Wilt u graag met het openbaar vervoer reizen, maar kunt u wel wat hulp gebruiken? Bent u onzeker omdat u lang niet meer met de bus of trein heeft gereisd of wilt u eens met de haltetaxi op pad? Of heeft u een speciale vraag? Bezoek dan vrijblijvend een inloopspreekuur, een informatiebijeenkomst of ga mee op een proefreis in klein groepsverband met leeftijdsgenoten.

lees meer

FNV Magazine

Lees het FNV Magazine. U begint op de voorpagina. Voor de volgende pagina’s en het voorwoord kunt u op de pagina’s doorklikken.

lees meer

Nieuwe belastinginvullers gezocht

Elk jaar zijn er honderden senioren die een beroep doen op de hulp van een belastinginvuller. Dat aantal neemt alleen maar toe en om aan de vraag te kunnen beantwoorden, worden nieuwe belastinginvullers gezocht.

lees meer

Nieuwsbrief Themazondagen Bronbeek

Nieuws van Stichting Kumpulan Bronbeek en Stichting Indisch Erfgoed

lees meer

Sport en bewegen doe je samen

Het Senioren Platform Apeldoorn neemt deel aan het Sportakkoord Apeldoorn. Samen met Stimenz sportbegeleiding en Accres sportstimulering is de werkgroep Seniorensport gevormd. Het doel is om waar mogelijk de deelname van senioren aan sport en bewegen, te stimuleren. Binnen dat kader is deze senioren sport- en beweegladder samengesteld.

lees meer

Bijna met pensioen? Hier moet je op letten

Als je met pensioen gaat dan verandert er veel. In plaats van loon krijg je pensioen en misschien ook Aow. Bekijk onze handige tips over wat er voor jou verandert.

lees meer

Interessante websites

Er zijn vele artikelen en websites met interessante informatie. Hieronder volgt een opsomming waarbij u kunt doorklikken naar de website.

lees meer

Veilig Thuis

Het gaat niet altijd goed tussen mensen.

Iedereen kan in zijn dagelijks leven, z’n werk of vrije tijd te maken krijgen met (vermoedens van) huiselijk geweld of mishandeling.
Weet u wat u dan moet doen?

lees meer

Duurzaam wonen en betaalbare zorgdiensten

FNV Senioren maakt zich sterk voor langer duurzaam wonen en goede en betaalbare zorgdiensten.

lees meer