Vrijdag 5 oktober: boeket bloemen bezorgen bij zorg- en verpleeghuizen

Vandaag is het Internationale Dag van de Ouderen. Het Seniorenplatform brengt daarom bij alle zorginstellingen in Apeldoorn een boeket bloemen. 

Doe mee en neem die dag ook voor uw senioren een bloemetje mee!

lees meer

Zaterdag 6 oktober 2018 Dag voor Senioren | Internationale Dag van de Ouderen

Tijden: 10.00-16.00 uur
Thema: Senioren actief

Geniet van een dag vol activiteiten. In ons persbericht leest u een korte toelichting op deze activiteiten.
Kom ook naar De Hofstad, Hofveld 52 in Apeldoorn-Zuid. Bus 19 stopt praktisch voor de deur.

lees meer

Diplomering verpleegkundigen palliatieve zorg

Op maandag 24 september 2018 kregen achttien verpleegkundigen in het Vierhuis bij ‘s Heeren Loo het diploma van de Saxion post-hbo-opleiding Verpleegkundige Palliatieve Zorg uitgereikt en kregen drie verpleegkundigen een certificaat.

lees meer

Aanbod gemeente Apeldoorn voor zeventig-plussers

Alle zelfstandige wonende ouderen in gemeente Apeldoorn van zeventig jaar en ouder krijgen een huisbezoek aangeboden door de gemeente.

Veel ouderen zijn niet bekend met regelingen en voorzieningen die er voor hen zijn, of weten niet hoe men op deze voorzieningen een beroep kan doen.

De gemeente Apeldoorn wil de oudere inwoners zoveel mogelijk helpen een weg te vinden in de doolhof van voorzieningen. Vandaar dit initiatief om op huisbezoek te komen.

lees meer

Ontmoet elkaar in Apeldoorn

Verspreid over Apeldoorn en de dorpen vindt u ontmoetingsplekken. Hier kunt u terecht voor activiteiten, ontmoeting, informatie en ondersteuning. Als u behoefte hebt aan een praatje of een kopje koffie bijvoorbeeld. Of om samen met mensen uit uw buurt sportief, creatief of leerzaam bezig te zijn. Elke ontmoetingsplek organiseert eigen activiteiten. Komt u een kijkje nemen? U bent van harte welkom!

lees meer

Wat is er te doen in Apeldoorn?

Actuele informatie over wat er in Apeldoorn te doen is vindt u in de stadsagenda

lees meer

Zondagmiddag saai? Niet in Apeldoorn!

Wil jij als Apeldoorner de stad met andere ogen kijken, als niet-Apeldoorner de stad beter leren kennen of als oud-Apeldoorner herinneringen ophalen en veranderingen ontdekken? Iedere zondag organiseert het Apeldoorns Gidsen Collectief de zomerzondagmiddagwandeling door het centrum van Apeldoorn! Ook leuk om te ondernemen als je visite over de vloer hebt en hen Apeldoorn wilt laten zien!

lees meer

De mooiste Veluwse fietsroutes

Op de Veluwe is de fiets dé manier om de uitgestrekte bossen, zandverstuivingen, heidelandschappen of omliggende dorpen en knusse steden te verkennen. Bekijk de mooiste Veluwse fietsroutes.

lees meer

Roots in the Woods festival viert Veluwse herfst

Roots in the Woods festival viert de Veluwse herfst. Theater, muziek, activiteiten en heerlijk eten en drinken. Het zijn de basis-ingrediënten voor het Roots in the Woods herfstfestival dat van 19 t/m 21 oktober plaatsvindt. Het Apeldoornse Beekpark is opnieuw de hoofdlocatie. Met een ruime keuze aan speciaalbier, burgers, maar ook veel kinderactiviteiten is het fraai aangeklede stadspark zowel voor ervaren festival

lees meer

Apeldoornse De Goede Zorg en De Zorgmensen bundelen krachten

De Apeldoornse zorgorganisaties De Goede Zorg en De Zorgmensen bundelen hun krachten en gaan samen verder als ‘KleinGeluk’. De focus ligt op de kleine maar waardevolle geluksmomenten die je oude dag kwaliteit geven.

lees meer

Langer thuis met tweedehands traplift

Erik Smienk, oprichter van Smienk Trapliften, ontdekte vijf jaar geleden dat de vraag naar tweedehands, betaalbare trapliften groot is. Hij begon Smienk Trapliften en voorzag in vijf jaar tijd meer dan 7500 woningen van een gebruikte traplift. Collega Jan-Peter Boer legt uit waarom Smienk zo’n succes is. Lees meer.

lees meer

Toen buiten spelen in Apeldoorn nog normaal was

De cijfers liegen er niet om, kinderen zijn steeds minder vaak buiten te vinden. De NOS publiceerde eerder dit jaar dat maar liefst dertig procent van de kinderen nooit of maar één keer per week buiten speelt. Ga terug naar een tijd waarin verstoppertje en hoepelen nog heel normaal waren, zeker in Apeldoorn.

lees meer

Apeldoorn dankt mantelzorgers

De gemeente Apeldoorn waardeert het werk dat mantelzorgers verzetten en wil hen daar graag voor bedanken. Dat gebeurt in de vorm van de Mantelzorgwaardering 2018, dit is een eenmalig geldbedrag van € 100,-. De waardering kan van 1 september 2018 tot en met 31 oktober 2018 aangevraagd worden door mantelzorgers. Lees meer.

lees meer

Mindervaliden parkeren goedkoop in Apeldoorn

In een onderzoek van besparingsplatform Kortingscode.nl werd uitgezocht wat je kwijt bent aan parkeervoorzieningen voor mindervaliden in de 25 grootste gemeenten van Nederland. Apeldoorn is in verhouding tot de andere 24 gemeenten erg goedkoop en staat op de 22e plek. Lees meer.

lees meer

Ontdekt Apeldoorn tijdens het Erfgoedfestival

Het Erfgoedfestival Apeldoorn is weer van start. Kom Apeldoorn (her)ontdekken van koopzondag 2 september tot en met 28 oktober 2018 in de binnenstad en het Cultuurkwartier.

lees meer

Apeldoorns Marktplein

Apeldoorners kiezen straks ‘eigen’ Marktplein uit vier ontwerpen. Lees meer.

lees meer

Laat geen geld liggen

Honderdduizenden senioren lopen het risico dat ze geld laten liggen. Lees meer.

lees meer

Langer duurzaam wonen

FNV Senioren maakt zich hard voor langer duurzaam wonen met juiste en betaalbare zorgdiensten.

lees meer

Amsterdam kleurde rood voor een goed pensioen

Zaterdag 8 september kwamen 3000 actievoerders bij elkaar om te demonstreren voor een goed pensioen. Lees meer.

lees meer

Een baan of personeel vinden

Bent u op zoek naar een baan of juist naar personeel? Dan vindt u hier mogelijk wat of wie u zoekt.

lees meer

Nieuws van KBO-PCOB

KBO-PCOB vindt dat de sterkste schouders de zwaarste lasten moeten dragen. Koopkracht moet zich rechtvaardig ontwikkelen. Daar maken we ons hard voor. Lees meer over ons standpunt.

Bent u geïnteresseerd in nog meer nieuws van KBO-PCOB? Lees dan onze nieuwsberichten.

lees meer