Positieve gezondheid

In het KBO-PCOB magazine van oktober stond het artikel over Positieve gezondheid.

Het bestuur van afdeling PCOB Apeldoorn vond het een dermate interessant artikel dat zij besloten een middag over dit onderwerp te organiseren.

lees meer

Manifest voor een seniorvriendelijke gemeente

Aanbevelingen KBO-PCOB

Gemeenten hebben er de afgelopen jaren steeds meer taken bij gekregen, die ze naar eigen inzicht mogen uitvoeren. Denk aan zorg, participatie en de fysieke leefomgeving.

lees meer

Indexatievoorstel PvdA helpt meeste gepensioneerden niet

KBO-PCOB – De PvdA kondigde een voorstel aan dat indexatie van pensioenen dichterbij moet brengen: pensioenfondsen met een dekkingsgraad die de afgelopen twaalf maanden gemiddeld tenminste 105% bedroeg, moeten dit jaar nog duidelijkheid krijgen dat ze de pensioenen met ingang van januari kunnen verhogen.

lees meer

Over Dag van de Mantelzorg

10 november Dag van de Mantelzorg

Zaterdag 6 november werden de apeldoornse mantelzorgers op een feestelijke middag al een keer verwend. Dank van de wethouder, een magazine.

lees meer

Programma van de Ouderen Programmaraad van Theater Orpheus

Met trots presenteren we het programma van de Ouderen programmaraad van Theater Orpheus!

lees meer

Duurzaam wonen en betaalbare zorgdiensten

FNV Senioren maakt zich sterk voor langer duurzaam wonen en goede en betaalbare zorgdiensten.

lees meer

Vacatures bij Seniorenplatform Apeldoorn

Mogelijkheden/vacatures bij Seniorenplatform:

lees meer

Onderzoek KBO-PCOB: senioren zijn gelukkige denkers

KBO-PCOB – Ruim driekwart (76%) van de senioren vindt zichzelf een gelukkig mens. Slechts een klein deel (5%) voelt zich niet zo gelukkig. Dit blijkt uit een onderzoek van seniorenorganisatie KBO-PCOB naar zingeving.

lees meer

Respijtzorg

Respijtzorg is de zorg die iemand van u overneemt zodat u even tijd hebt voor uzelf.
Het wordt ook wel vervangende zorg genoemd.

lees meer

Verslag van een feestelijke PCOB middag voor de Apeldoornse leden

Van redactie PCOB Apeldoorn (verkort)

Donderdag 16 september was het dan eindelijk zo ver. Een bijeenkomst was weer mogelijk. Het was bijzonder feestelijk, want we vierden, dat onze PCOB in Apeldoorn 40 jaar bestaat.

lees meer

Rechtenwijzer Senioren – FNV

Welkom bij de Rechtenwijzer Senioren. Speciaal gemaakt voor zowel gepensioneerden als mensen die binnen afzienbare tijd met pensioen gaan.

lees meer

Oudere fietsers gezocht om Doortraproute te testen

De Fietsersbond is op zoek naar oudere fietsers om een nieuwe Doortraproute in de gemeente Apeldoorn te testen.

lees meer

Week van de Seniorensport Apeldoorn

Van zaterdag 2 oktober t/m zaterdag 9 oktober wordt in Apeldoorn de Week van de Seniorensport georganiseerd. In die week kunnen geïnteresseerden bij een groot aantal sportaanbieders proeflessen volgen.

 

lees meer

7 oktober Samenspraak avond In Week tegen Eenzaamheid

In het teken van de Landelijke Week tegen Eenzaamheid organiseert het Centrum voor Levensvragen Oost-Veluwe op 7 oktober van 19.30 – 21.00 uur een interactieve avond bij Wilde Pieters om mensen dichter bij elkaar te brengen. Geestelijk verzorgers Christine van Dijk en Egbertina Tessemaker zijn gesprekleider.

lees meer

Maandelijks op een vrijdagavond praat- en borrelavond in De Veste

De maandelijkse praat- en borrelavond op een vrijdagavond in het ‘Café’ van de Veste gaat weer van start. Wij verheugen er ons op u weer te zien bij de komende bijeenkomsten.

lees meer

Koopkracht voor senioren

Senioren FNV – Het inkomen van de meeste ouderen bestaat voor het grootste deel uit Aow, mogelijk met een aanvullend pensioen. Pensioen- en Aow blijven achter bij de toenemende kosten voor levensonderhoud.

lees meer

Open brief over Transitie voorstellen Apeldoorn

Na het internetoverleg met de Tafel van 15 over Transitievisie heeft het Seniorenplatform Apeldoorn een standpunt bepaald.

Het Seniorenplatform blijft de discussie op gemeentelijk niveau opmerkzaam volgen.

lees meer

De Nationale ThuisBingo door FocusCura en KBO-PCOB

De KBO-PCOB, FocusCura en Aubergine IT maken zich sterk voor het verminderen van eenzaamheid onder ouderen.

Door het organiseren van De Nationale ThuisBingo, hopen zij zoveel mogelijk warme contactmomenten tussen ouderen te creëren.

lees meer

Indexeren pensioenen moet nu echt

KBO-PCOB – Seniorenorganisaties KBO-PCOB, Koepel Gepensioneerden, ANBO en NOOM roepen het kabinet op indexeren van pensioenen nu echt mogelijk te maken.

lees meer

Doortrappen in Apeldoorn

Fietsen. We doen het allemaal. De één het liefst elke dag kilometers vreten. De ander zo min mogelijk. Even een boodschapje, bezoekje, naar het werk. Van jong tot oud. Op de stalen ros tegen de wind in met krakende ketting of soepel met elektrische ondersteuning. Nederland is een fietsland, Apeldoorn een echte fietsstad.

lees meer

Presentatie 2021 van Senioren Platform Apeldoorn

Het Senioren Platform Apeldoorn heeft als doel het vertegenwoordigen van de visie van senioren, met name alle gepensioneerden in Apeldoorn over belangrijke onderwerpen. Met kennis en inzicht het overleg aangaan met instanties en overheid, en senioren waar nodig persoonlijk ondersteunen of de weg wijzen.

lees meer