Buurtwandeling onder begeleiding van een gids

Wilt u uw wijk beter leren kennen en gezellig iets ondernemen met buurtgenoten? Doe dan in de Apeldoornse Sportweek mee met één van de buurtwandelingen. Onder begeleiding van een gids van het Apeldoorns gidsencollectief wordt er een wandeling van 2 km gemaakt langs bijzondere punten in de wijk. De kosten zijn 2 euro per persoon inclusief een kopje koffie of thee (kinderen mogen gratis mee).

lees meer

Nacht van de Swing

Zaterdag 6 mei 2023
21:00 – 02:00

Laatste kaarten

De leukste nacht van het jaar komt er weer aan; De Nacht van de Swing!

lees meer

Twentse historie en mozzarella

Van de KBO Reiscommissie

De reiscommissie heeft weer een leuk dagreisje gevonden. Donderdag 11 mei 2023 willen wij naar “Steenfabriek De Werklust” in Losser en naar “Buffalo Farm Twente” in Denekamp.

lees meer

Themazondag Bronbeek: ‘Medan, toen en nu’

Voor het volledige programma klik hier

De voorbereidingen voor de Themazondag ‘Medan, toen en nu’ op 30 april 2023 zijn in volle gang.

lees meer

Van de Fietsersbond: 9 tips voor een lange lenterit

Nu het weer lichter, droger en warmer wordt, gaat het wellicht kriebelen om langere fietstochten te maken, misschien wel van meerdere dagen. Een aantal handige tips om je fiets na de winter weer helemaal klaar te maken.

lees meer

Binnenkort voor controle of op bezoek naar het ziekenhuis? OV-ambassadeurs leggen graag uit hoe u kunt reizen!

De drukte op de weg en het vinden van een parkeerplaats maken het soms best lastig om met de auto naar het ziekenhuis te gaan.
Het openbaar vervoer kan een mooie uitkomst bieden. Bussen stoppen voor de deur van het ziekenhuis. OV-ambassadeurs kunnen u hierover alle uitleg geven. Ook wanneer u al even niet meer met het openbaar vervoer heeft gereisd of een ervaren reiziger bent, maar toch vragen heeft bent u van harte welkom op het inloopspreekuur.

lees meer

Collegereeks Oud Geleerd Jong Gedaan

Thema: Politiek – in Nederland en internationaal

Oud Geleerd Jong Gedaan Apeldoorn (OGJG) organiseert op donderdagmiddag 6, 13, 20 april 2023 en 4 mei 2023 weer een interessante collegereeks. Het onderwerp van deze reeks is: Politiek – in Nederland en internationaal.

lees meer

Themazondag Bronbeek: ‘Onderwijs in Nederland en Indonesië’

Voor het volledige programma klik hier

Vroeger gingen Nederlands-Indische kinderen en vorstenzonen naar Holland voor vervolgonderwijs. Naar o.a. Leiden, Delft, Breda (Koninklijke Militaire Academie), Deventer (Tropische Landbouwschool), Wageningen (Landbouw Hogeschool). Nu studeren Nederlanders via Nuffic in Indonesië. Of via Darmasiswa in Indonesië de Indonesische taal, cultuur, muziek of ambacht. Conrad van Deventer en Elisabeth Maas hebben zich in Nederlands-Indië ingezet voor onderwijsverbetering.

lees meer

Kennismakingsaanbod proeflessen Breed Motorisch Opleiden volgens het Athletic Skills Model in de in de ASM-hal

Aan alle sportverenigingen in Apeldoorn,

Met deze nieuwsbrief willen wij het ASM-BMO model passend bij uw vereniging onder de aandacht brengen. Deze proeflessen worden gratis aangeboden vanuit een subsidie regeling van het Apeldoorns Sport en Beweegakkoord.

lees meer

FNV Magazine

Lees het FNV Magazine. U begint op de voorpagina. Voor de volgende pagina’s en het voorwoord kunt u op de pagina’s doorklikken.

lees meer

Nieuwe belastinginvullers gezocht

Elk jaar zijn er honderden senioren die een beroep doen op de hulp van een belastinginvuller. Dat aantal neemt alleen maar toe en om aan de vraag te kunnen beantwoorden, worden nieuwe belastinginvullers gezocht.

lees meer

Nieuwsbrief Themazondagen Bronbeek

Nieuws van Stichting Kumpulan Bronbeek en Stichting Indisch Erfgoed

lees meer

Tweede editie van Maaiveld Festival met o.a. Roxeanne Hazes, LAKSHMI & WIES

Op donderdag 18 mei, Hemelvaartsdag, en vrijdag 19 mei viert Apeldoorn voor de tweede keer feest tijdens Maaiveld Festival – als je durft! De titel van het festival zegt genoeg: twee dagen lang geniet je van bijzondere, unieke en ongewone optredens en interactieve installaties op verrassende binnen- en buitenlocaties op en rond het Stationsplein en de Nettenfabriek. Maaiveld Festival prikkelt, inspireert en verrast ook in 2023 met een spetterend en gevarieerd programma dat Apeldoorn laat zingen en swingen!

lees meer

De Natuur in Nederland – een nieuwe collegereeks van Oud Geleerd Jong Gedaan Apeldoorn

De natuur (in Nederland) is altijd in beweging en kent een lange geschiedenis. Niet alleen vanuit ecologisch oogpunt, maar ook uit maatschappelijk oogpunt. Actuele onderwerpen rondom natuur zijn de opkomst van de wolf (hoe moet het verder met die schapen in de wei?) en klimaatverandering (hoe kan de uitstoot van broeikasgassen omlaag tegen opwarming van de aarde?).

lees meer

Beleidsnotitie sport en bewegen 2022-2023

Bewegen en sport doe je samen

Het Senioren Platform Apeldoorn neemt deel aan het Sportakkoord Apeldoorn. Samen met Stimenz sportbegeleiding en Accres sportstimulering is de werkgroep Seniorensport gevormd. Het doel is om waar mogelijk de deelname van senioren aan sport en bewegen, te stimuleren. Binnen dat kader is deze senioren sport- en beweegladder samengesteld.

lees meer

Lokaal Preventieakkoord Apeldoorn

In 2018 heeft de Rijksoverheid het Nationaal Preventieakkoord afgesloten. Doel hiervan is om gezamenlijk de gezondheid van de Nederlanders te verbeteren door roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik aan te pakken.

lees meer

Wat is er te doen in Apeldoorn?

Actuele informatie over wat er in Apeldoorn te doen is vindt u in de stadsagenda

lees meer

Samen055

Iedereen doet mee in Apeldoorn. Dat is ons uitgangspunt. U doet mee door bijvoorbeeld activiteiten met anderen te ondernemen die bij u passen. Door andere mensen te ontmoeten voor een kopje koffie of samen iets actiefs te doen. Wij vinden het ook belangrijk dat u uw talenten in kunt zetten.

lees meer

Bijna met pensioen? Hier moet je op letten

Als je met pensioen gaat dan verandert er veel. In plaats van loon krijg je pensioen en misschien ook Aow. Bekijk onze handige tips over wat er voor jou verandert.

lees meer

KBO Ledenbijeenkomsten in Ste. Marie

Woon- en zorgcentrum Ste. Marie, Arnhemseweg 279, 7333 AS Apeldoorn.

Meestal op de derde dinsdag van de maand.

lees meer

Interessante websites

Er zijn vele artikelen en websites met interessante informatie. Hieronder volgt een opsomming waarbij u kunt doorklikken naar de website.

lees meer