• Seniorenplatformapeldoorn Financien
  • Seniorenplatformapeldoorn Wonen

Hulp bij belastingaangifte

Ieder jaar kunt u hulp krijgen bij uw aangifte inkomstenbelasting van onze belastinghulpen (HUBA’s). De belastinghulpen hebben daarvoor een opleiding gedaan en worden jaarlijks door de Belastingdienst op de hoogte gehouden van de nieuwste ontwikkelingen.

De belastinghulp maakt een afspraak met u en komt bij u thuis om de gegevens op te nemen. Ook wordt er naar de huur- en zorgtoeslag gevraagd. Deze kunnen dan worden aangevraagd of gewijzigd.

Als u dit jaar voor het eerst hulp vraagt, wilt u dan in januari of zo snel mogelijk daarna, contact opnemen met de coördinator.

Aanmelden

U kunt u aanmelden bij dhr. Willem Bonestroo, de coördinator van de Huba’s door te bellen naar 06 28152240 of te e-mailen naar w.bonestroo40@upcmail.nl.

Uitgebreide informatie , zie: Belastingaangifte

Als u lid bent van een ouderenbond kunt u ook op de website (of in één van de bladen) vinden waar u terecht kunt:

 


Belastingaangifte

Waar kan ik terecht voor mijn belastingaangifte?

Aangifte doet u met:

Op de pagina ‘aangifte doen’ van de Belastingdienst vindt u uitgebreide informatie over de aangifte inkomstenbelasting.

Hoe kan ik een papieren aangifte doen?

Als u geen online aangifte wilt of kunt doen, vraag dan een aangifteformulier aan bij de Belastingtelefoon. Bel naar 0800 – 0543 (gratis). De Belastingtelefoon is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur. Houd tijdens het bellen wel uw burgerservicenummer bij de hand. Met uw burgerservicenummer kan De Belastingdienst u sneller helpen. Dit nummer vindt u bijvoorbeeld op uw rijbewijs, loonstrook en paspoort. De Belastingdienst kan erom vragen:

  • in het keuzemenu
  • tijdens het gesprek

Let op: belt u zonder burgerservicenummer? Dan geeft de Belastingdienst geen persoonlijke informatie.