• Seniorenplatformapeldoorn Financien
  • Seniorenplatformapeldoorn Wonen

Hulp bij belastingaangifte

Ieder jaar kunt u hulp krijgen bij uw aangifte inkomstenbelasting van onze belastinghulpen (HUBA’s). De belastinghulpen hebben daarvoor een opleiding gedaan en worden jaarlijks door de Belastingdienst op de hoogte gehouden van de nieuwste ontwikkelingen.

De belastinghulp komt dit jaar in principe niet bij u thuis. In 2021 zullen de belastinghulpen de aangiftes zo veel mogelijk telefonisch moeten regelen. Als het telefonisch niet lukt kan er in overleg met de belastinghulp uitstel aangevraagd worden.

Als u dit jaar voor het eerst hulp vraagt, wilt u dan in januari of anders snel daarna, contact opnemen met de coördinator (haar contactgegevens vindt u onderaan dit bericht). In februari of maart maken wij een bel-afspraak om bij u thuis de gegevens op te
nemen.

Aanmelden

U kunt u aanmelden bij mevrouw Reintje van der Wal –Norde, de coördinator van de HUBA’s door te bellen naar 055 366 22 58 of te mailen naar walnorde@outlook.com.

Uitgebreide informatie , zie: Belastingaangifte

Als u lid bent van een ouderenbond kunt u ook op de website (of in één van de bladen) vinden waar u terecht kunt:

 


Belastingaangifte

Waar kan ik terecht voor mijn belastingaangifte?

Vanaf 1 maart 2018 kunt u aangifte inkomstenbelasting doen.

Aangifte doet u met:

Op de pagina ‘aangifte doen’ van de Belastingdienst vindt u uitgebreide informatie over de aangifte inkomstenbelasting.

Hoe kan ik een papieren aangifte doen?

Als u geen online aangifte wilt of kunt doen, vraag dan een aangifteformulier aan bij de Belastingtelefoon. Bel naar 0800 – 0543 (gratis). De Belastingtelefoon is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur. Houd tijdens het bellen wel uw burgerservicenummer bij de hand. Met uw burgerservicenummer kan De Belastingdienst u sneller helpen. Dit nummer vindt u bijvoorbeeld op uw rijbewijs, loonstrook en paspoort. De Belastingdienst kan erom vragen:

  • in het keuzemenu
  • tijdens het gesprek

Let op: belt u zonder burgerservicenummer? Dan geeft de Belastingdienst geen persoonlijke informatie.