• Seniorenplatformapeldoorn Mobiliteit
  • Ns

Blijf Veilig Mobiel

Blijf Veilig Mobiel vindt het belangrijk dat iedereen in Nederland veilig kan bewegen in het verkeer, ongeacht leeftijd of beperking. Voor senioren en mensen met een beperking heeft Blijf Veilig Mobiel een brochure gemaakt: De Keuzewijzer Mobiliteit. De brochure helpt u met het maken van keuzes op het gebied van mobiliteit. 


Scootmobiel
Als u niet meer zo goed ter been bent, maar toch graag de deur uitgaat, is een scootmobiel misschien een goede optie. Voordat u een scootmobiel aanschaft, is het belangrijk om u goed te oriënteren. De Keuzewijzer Scootmobiel is daar een handig middel voor. U kunt ook een scootmobiel huren (nog nakijken waar dat kan)

Elektrische fiets
Een elektrische fiets beschikt over een accu, waardoor u bij het fietsen ‘een duwtje in de rug’ krijgt. De elektrische fiets maakt fietsen aantrekkelijker voor woon-werkverkeer, maar ook voor mensen die over wat minder spierkracht beschikken. 

Is een elektrische fiets iets voor mij?
Het is belangrijk om goed na te denken voordat u een elektrische fiets aanschaft. De hogere snelheid van de fiets brengt namelijk risico’s met zich mee.  

Welke elektrische fiets past bij mij?
Er zijn veel verschillende elektrische fietsen te koop, waardoor het lastig kan zijn om te kiezen. Ook daar helpt De Keuzewijzer u bij. 

Om te kijken of een elektrische fiets iets voor u is en welke het meest geschikt is, kunt u de checklist gebruiken. Als u een elektrische fiets wilt aanschaffen bij de fietsenmaker kunt u de checklist meenemen.

Doortrappen in Apeldoorn
Fietsen. We doen het allemaal. De één het liefst elke dag kilometers vreten. De ander zo min mogelijk. Even een boodschapje, bezoekje, naar het werk. Van jong tot oud. Op de stalen ros tegen de wind in met krakende ketting of soepel met elektrische ondersteuning. Nederland is een fietsland, Apeldoorn een echte fietsstad.

Meer lezen, klik: Doortrappen in Apeldoorn – Platform Doortrappen