• Seniorenplatformapeldoorn Financien
  • Seniorenplatformapeldoorn Wonen

Toeslagen

Heeft u een zorgverzekering of een huurhuis? Dan krijgt u hiervoor misschien een bijdrage in de kosten. Zo’n bijdrage heet een toeslag.

Waar kan ik informatie vinden over toeslagen?
Op de website van de Belastingdienst staat uitgebreide informatie over alle soorten toeslagen. Er zijn twee toeslagen waar u mogelijk voor in aanmerking komt. Namelijk zorgtoeslag en huurtoeslag.


Wat is zorgtoeslag?
Zorgtoeslag is een bijdrage in de kosten voor uw zorgverzekering. Om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag, moet u wel aan bepaalde voorwaarden doen:


Hoeveel zorgtoeslag krijg ik?
Met de rekenhulp van de Belastingdienst kunt u een proefberekening maken, om te kijken of u recht heeft op toeslag. De rekenhulp geeft ook aan op hoeveel toeslag u recht heeft.


Hoe kan ik zorgtoeslag aanvragen?
Ga naar de pagina mijn toeslagen om uw toeslag(en) aan te vragen. De Belastingdienst legt uitgebreid uit hoe u uw toeslag kunt aanvragen. Let op: hiervoor moet u inloggen met uw DigiD. Heeft u geen DigiD? Dan kunt u die online aanvragen.


Wie kan mij helpen met het aanvragen van mijn zorgtoeslag?
Bent u lid van een ouderenbond? Dan kan die u helpen met het aanvragen van uw zorgtoeslag. Klik op uw of één van de ouderenbonden om naar de website met nadere gegevens over Belastinghulp en Toeslagen te gaan.


Wat is huurtoeslag?
Huurtoeslag is een bijdrage in de kosten van uw huurhuis. Om in aanmerking te komen voor huurtoeslag, moet u wel aan bepaalde voorwaarden voldoen:


Hoeveel huurtoeslag krijg ik?
Met de rekenhulp van de Belastingdienst kunt u een proefberekening maken, om te kijken of u recht heeft op toeslag. De rekenhulp geeft ook aan op hoeveel toeslag u recht heeft.


Hoe kan ik huurtoeslag aanvragen?
Ga naar de pagina mijn toeslagen om uw toeslag(en) aan te vragen. Hiervoor moet u inloggen met uw DigiD. De Belastingdienst legt uitgebreid uit hoe u uw toeslag kunt aanvragen. Heeft u geen DigiD? Dan kunt u die online aanvragen.


Vragen rond huren en huurtoeslag
Voor hulp rond huurtoeslag verwijzen woningcorporaties naar de Sociaal Raadslieden. Zij zijn er voor alle inwoners van Apeldoorn en omgeving. Een overzicht van locaties en spreekuren staat op de website van Stimenz

Voor andere vragen rond huur, kunt u terecht bij uw woningbouwvereniging: