• Seniorenplatformapeldoorn Mobiliteit
  • Ns

Regiotaxi

Bent u niet in staat om met het openbaar vervoer of eigen vervoer te reizen? Dan komt u misschien in aanmerking voor de regiotaxi.

Waar kan ik de regiotaxi PlusOV aanvragen?

De aanvraag kunt u bij het Wmo-loket indienen. U kunt daar alleen op afspraak terecht. Alleen bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 tot 12.00 uur, bel verkort nummer 14 055 Klantencontactcenter gemeente Apeldoorn, kies nr. 3 het Wmo-loket om een afspraak maken .

Alle loketten zijn wegens de verbouwing van het Stadhuis voor lange tijd verplaatst naar: de publieksbalies in gebouw Werkplein Activerium aan de Deventerstraat 46, 7311LX, Apeldoorn. Bezoekadres overige diensten (energieloket en omgevingsloket): Stationsplein 50, Apeldoorn.

Wat zijn de kosten voor de regiotaxi?
Als u een Wmo-indicatie heeft, betaalt u een starttarief van € 0,89. Heeft u geen Wmo-indicatie? Dan betaalt u een starttarief van € 2,95. Maar, u kunt dan alleen reizen met de regiotaxi als u niet met het openbaar vervoer kunt reizen. Verder hangen de kosten af van de afstand die u aflegt en waar u woont. Op de website van PlusOV vindt u een overzicht van alle tarieven.

Ik heb al een PlusOV-vervoerspas, hoe kan ik een taxi bestellen?
Reserveren en bestellen van een rit met PlusOV kan dagelijks van 06.30 tot 00.00 uur. Dit kan via telefoonnummer 088 – 758 76 54 . Houd het nummer van uw PlusOV-vervoerspas bij de hand.

Moet ik mijn PlusOV-vervoerspas altijd meenemen?
Ja, deze moet u bij het instappen aan de chauffeur laten zien.

Op de website van PlusOV vindt u meer informatie over de regiotaxi. Voor overige vragen kunt u terecht bij de klantenservice van PlusOV.