Vaccinatie? Wanneer ben jij aan de beurt?

Velen kijken er al maanden naar uit. Pas op 18 januari zouden de eerste vaccinaties in Amsterdam worden verstrekt, maar komende woensdag is het waarschijnlijk al zo ver. Ziekenhuispersoneel van acute afdelingen krijgt dan, als het spul die dag een beetje op tijd geleverd wordt, een vaccinatie. Komende maandag volgt het personeel van de verpleeghuizen. De rest van Amsterdam zal nog even geduld moeten hebben. AT5 zet op een rij, wie is er wanneer aan de beurt?

 

Overgenomen van AT5.nl. AT5 is met SALTO, FunX en Concertzender onderdeel van de Publieke Omroep Amsterdam (POA) en werkt nauw samen met NH Media.

Voor het volledige artikel, kijk op:
https://www.at5.nl/artikelen/206542/wanneer-ben-jij-aan-de-beurt-check-hier-de-tijdlijn-van-het-vaccinatieprogramma


Check hier de tijdlijn van het vaccinatieprogramma

Vanaf vandaag kunnen medewerkers van verpleeg-, en zorginstellingen een afspraak maken om gevaccineerd te worden tegen corona. Afgelopen dagen viel bij hen een uitnodiging om een vaccinatie te halen op de mat. En daarmee is officieel de campagne voor het inenten van Nederland begonnen, schrijft corona-minister Hugo de Jonge vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.
Het doel van het vaccinatieprogramma: ‘Het zo goed mogelijk beschermen van mensen met een kwetsbare gezondheid en zorgen dat de zorg niet overbelast raak,’ schrijft De Jonge.

Woensdag 6 januari: medewerkers acute zorg
Maandag 11 januari: zorgmedewerkers verpleeghuizen.

Wie is er daarna aan de beurt?

  • Na januari gaat het vaccineren als het goed is in rap tempo door. Voor februari staan mensen van 18 tot 60 met een medische indicatie en GGZ-instellingen en hun bewoners op de planning.
  • In maart volgen de 60-plussers die thuis wonen. Zij worden afhankelijk van de situatie gevaccineerd door de huisarts of de GGD.
  • In april mogen alle nog niet gevaccineerde zorgmedewerkers zich melden.
  • Wanneer in april iedereen aan de beurt is geweest, mogen de nog overgebleven mensen een vaccin halen. De grootste groep is dus ergens vanaf april/mei aan de beurt.