Informatie over het vaccineren door KBO-PCOB

Informatie over het vaccineren gegeven op de website van het KBO-PCOB.

9 belangrijke vragen over de coronavaccinatie

De vaccins tegen corona zijn er: vanaf januari is een ongekend grote campagne begonnen om zo veel mogelijk mensen in te enten. In de hoop dat we straks weer langzaam het gewone leven kunnen oppakken. Er leven veel vragen over vaccinatie. Hieronder proberen we de negen belangrijkste vragen te beantwoorden.

Lees verder:
corona-vaccinatie-def.pdf (kbo-pcob.nl)

 


Vaccinatiestrategie corona

Op 6 januari zijn de eerste zorgmedewerkers in Nederland gevaccineerd. Veel ouderen willen ook graag gevaccineerd worden maar moeten nog wachten. Om u te informeren over de vaccinatiestrategie van het Kabinet en om u in de gelegenheid te stellen om antwoord op uw vragen te krijgen vindt u hier uitgebreide informatie.

Lees verder:
Vaccinatiestrategie corona – KBO-PCOB (kbo-pcob.nl)

 


Kwetsbare ouderen niet vooraan bij coronavaccinatie

Het kabinet heeft niet het advies van de Gezondheidsraad gevolgd door kwetsbare ouderen voorrang te geven bij de start van de inentingscampagne tegen corona. De beschikbaarheid van vaccins, de logistiek rond vaccins én door corona geveld personeel in de acute zorg waren aanleiding om het vaccinatieschema aan te passen.

KBO-PCOB heeft op zich begrip voor deze wijziging, maar benadrukt dat kwetsbare (oudere) mensen die het hardst een vaccin nodig hebben niet uit het oog moeten worden verloren.

Lees verder:
Kabinet-zet-kwetsbare-ouderen-niet-vooraan-in-de-rij-voor-coronavaccinatie.pdf (kbo-pcob.nl)